19 mars, 2016
Muffins utan socker

Muffins i form av bananbröd bakat på en ljus, lite sötare mjölmix fick sätta guldkant på mellisen (och min fika) idag. Bara för att det är gott så här en ledig dag ?
Fritt från gluten, ägg, tillsatt socker, nötter och mandel.
Ca 12 minimuffins
Du behöver
1 mogen banan
1 dl havregryn, rena
2 dl mjölmix, Lailas gula
1 tsk bikarbonat
(1 nypa salt)
1,25 dl turkisk yoghurt
0,5 dl mjölk
0,5 tsk vaniljpulver
Gör så här
Mosa bananen i en bunke och blanda ner resten av ingredienserna. Rör snabbt ihop till en lös deg.
Häll degen i en smord form för minimuffins. Tillsätt lite djupfrysta bär om du önskar.
Grädda mitt i ugnen 10 minuter på 200 grader.
Låt svalna under bakduk.
Hoppa över saltet om ditt barn är under ett år.
Frosting
Färskost, typ Phiadelphia
Några frysta blåbär
Alternativ: turkisk yoghurt & vaniljpulver
Häll lite blåbär i en skål och tina dem. Tryck sedan sönder dem med en gaffel och pressa ut så mycket saft du kan. Ta bort bitarna av bären och spara saften.
Blanda blåbärssaften med färskosten och spritsa ovanpå den kalla muffinsen.
Det fungerar även att ta turkisk yoghurt att spritsa, men smaksätt då hellre med lite vaniljpulver eller bärpulver.