HemSWEETS Mjuka kakor & bullar Muffins med blåbärsfrosting

Muffins med blåbärsfrosting

Posted in : Mjuka kakor & bullar, SWEETS on by : Lollo Taggar:, , ,

Ytterligare ett recept från min ”bibel” – Karolina Tegelaars bok Stora boken om naturligt glutenfri bakning.

Originalreceptet, bananmuffins, innehåller egentligen xantangummi. Men eftersom vi just nu inte kan äta det ersatte jag med pofiber. Och så är det ju halloween, så muffinsen fick färg av morotspuré istället för ytterligare sötma från banan. Ja, tanken var ju att vi skulle ha haft i pumpapuré… Men den hade blivit jättetråkig efter att ha varit fryst 🙄 Ett annat alternativ till pumpa är sötpotatis.

Utan de fyra sädesslagen, majs, mjölk, ägg, soja, nötter och mandel 👍

Du behöver

Muffins

50 g mjölkfritt margarin

1,5 dl vitt rismjöl

2 msk tapiokastärkelse

1 msk pofiber

1 tsk bakpulver

1 nypa salt

0,5 dl morotspuré

1 dl strösocker

1 dl mjölk (rismjölk)

Frosting

4 dl florsocker

75 g mjölkfritt margarin

2 msk vatten

1 msk pressad citron

2 tsk blåbärspulver

Kanel efter smak

.

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Muffins

Placera ut 6-7 muffinsformar i en muffinsplåt.

Smält margarinet.

Blanda samman rismjöl, tapiokastärkelse, pofiber, bakpulver och salt i en bunke.

Häll ner morotspurén, socker och mjölk i det smälta margarinet. Rör ihop och häll sedan blandningen över mjölmixen.

Vispa smeten jämn och fyll formarna ungefär 3/4 upp.

Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Känn med en potatissticka för att se om de är klara (dvs torr och ren sticka).

Låt muffinsen svalna på ett bakgaller. Dekorera när de kallnat.

Frosting

Blanda blåbärspulver, kanel och florsocker. Smula ned margarinet i bladningen.

Vispa med elvisp på låg hastighet och tillsätt vatten och citronsaft lite i taget. Vispa på hög hastighet i ungefär fem minuter.

Blir frostingen för hård? Tillsätt lite mer vätska.

Blir den för lös? Tillsätt lite mer florsocker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *