HemSMALL Lunch & middag Morotspuré 

Morotspuré 

Comments : 2 Posted in : Lunch & middag, Mellanmål, SMALL on by : Lollo Taggar:, ,

Hemgjord morotspuré är så mycket godare än köpt och väldigt enkel att göra. Bra att ta till när barnmagen inte vill fungera eller som smakis. 

Receptet fungerar för alla typer av rotfrukter. 


Du behöver

2 morötter 

Grädde (alt. vatten eller mjölk) 

Smör (alt. raps- eller kokosolja)


Gör så här 

Tvätta, skala och skär moroten i slantar. 

Lägg slantarna i en kastrull och täck med vatten. Koka tills morotsbitarna är mjuka. Du kan känna med en potatissticka. Hur lång tid det tar beror på hur tjocka bitar du skurit. 

Häll av kokvattnet. Det innehåller nitrat som inte är lämpligt för de minsta barnen. 

Mixa eller mosa morotsslantarna. Späd med lite grädde och servera med en klick smör. 

Förvara purén i en burk i kylen. Håller då i ca två dygn. Eller fyll en form för isbitar och frys in. När bitarna frusit kan du lägga över dem i en påse eller burk. 

  
Morotspuré tillsammans med ris och lite kokt fisk är bra mat när barnet är lös i magen. 

Du kan även använda morotspurén för att baka sockerfria kex ?

2s kommentarer

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *