16 juli, 2017
Mormor Magdas sydamerikanska chokladglass

Ni har väl inte missat Mormor Magdas glassar? Tyvärr har jag inte hittat dem i våra affärer ännu så lyckan stor när tidningen Allergia publicerade några av deras recept ❤️
Tyvärr gav vår glassmaskin upp lagom till testet men vad gör väl det när vi hade formar att fylla. Så det blev pinnglassar att glädjas över istället. Riktigt goda sådana ? som numera alltid finns redo i vår frys.
Du behöver
1 dl socker
6 msk vatten
6 msk kakao
1 burk (400 g) kokosmjölk*
Gör så här
Koka upp socker och vatten så det blir en sockerlag. Blanda ner kakaon. Häll i kokosmjölken och vispa ordentligt.
Låt svalna. Häll sedan i glassformar och låt frysa över natten.
Mormor Magdas tillvägagångssätt:
Lägg kokosförpackningen i varmt vatten för att kokosfettet ska smälta (öppna den inte). Koka upp vatten och socker till en sockerlag. Blanda i kakaon i sockerlagen.
Skaka burken med kokosmjölk och öppna den. Mixa chokladsockerlagen tillsammans med kokosmjölken. (Om smeten inte blir slät kan du prova att ställa bunken med smet i ett varmt vattenbad samtidigt som du mixar så smälter kokosfettet.)
Häll smeten i glassmaskinen enligt anvisning och tryck på startknappen. Observera att det inte är säkert all smet får plats samtidigt i maskinen, ibland får man använda fler skålar/isblock.
När maskinen snurrat färdigt ska glassen frysas in.
* Jag använder Santa Marias Extra creamy och då är den alltid redo att användas direkt.