HemSWEETS Mormor Magdas sydamerikanska chokladglass 

Mormor Magdas sydamerikanska chokladglass 

Posted in : SWEETS on by : Lollo Taggar:

Ni har väl inte missat Mormor Magdas glassar? Tyvärr har jag inte hittat dem i våra affärer ännu så lyckan stor när tidningen Allergia publicerade några av deras recept ❤️ 

Tyvärr gav vår glassmaskin upp lagom till testet men vad gör väl det när vi hade formar att fylla. Så det blev pinnglassar att glädjas över istället. Riktigt goda sådana 😃 som numera alltid finns redo i vår frys. 



Du behöver

1 dl socker

6 msk vatten

6 msk kakao

1 burk (400 g) kokosmjölk*


Gör så här

Koka upp socker och vatten så det blir en sockerlag. Blanda ner kakaon. Häll i kokosmjölken och vispa ordentligt.

Låt svalna. Häll sedan i glassformar och låt frysa över natten. 


Mormor Magdas tillvägagångssätt: 

Lägg kokosförpackningen i varmt vatten för att kokosfettet ska smälta (öppna den inte). Koka upp vatten och socker till en sockerlag. Blanda i kakaon i sockerlagen.

Skaka burken med kokosmjölk och öppna den. Mixa chokladsockerlagen tillsammans med kokosmjölken. (Om smeten inte blir slät kan du prova att ställa bunken med smet i ett varmt vattenbad samtidigt som du mixar så smälter kokosfettet.)

Häll smeten i glassmaskinen enligt anvisning och tryck på startknappen. Observera att det inte är säkert all smet får plats samtidigt i maskinen, ibland får man använda fler skålar/isblock.
När maskinen snurrat färdigt ska glassen frysas in.

* Jag använder Santa Marias Extra creamy och då är den alltid redo att användas direkt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *