HemSWEETS Småkakor Mörkulor 

Mörkulor 

Comments : 5 Posted in : Småkakor, SWEETS on by : Lollo

Mina absoluta favoritkakor. Fulla av chokladsmak och liksom smälter i munnen. Går bara inte att ta en… ?

Fritt från gluten, ägg, nötter och mandel.

Blir ca 40 stycken.


Du behöver

200 g smör

4 dl mjölmix, Sempers finmix

1 dl teffmjöl

3 dl socker

2 tsk vaniljsocker 

6 msk kakao


Gör så här

Rör fettet mjukt och blanda i socker så det blandas ordentligt. Rör i de andra ingredienserna och jobba ihop till en smidig deg.  

Forma degen en lång rulle och dela i ca 40 bitar. Rulla till små kulor och lägg på en plåt med bakpappper. 

Grädda dem i mitten av ugnen i 50-75 grader i 2 timmar. Stäng av ugnen och låt plåten stå kvar i ugnen ca 12 timmar. 

Jag brukar baka dem på kvällen och börja morgonen med en – nä, minst två – kakor till morgonkaffet. 

Degen går bra att halvera. 

Kan / vill du använda vanligt mjöl byter du mjölen mot 4 dl vetemjöl. 

5s kommentarer

5 kommentarer

  • Helena
    april 15, 2016 at 2:10 e m

    Går det att byta ut teffmjölet mot något annat mjöl?

    • Lollo
      april 15, 2016 at 2:12 e m

      Det gör det absolut! 🙂

    • Teresia Edlund
      september 14, 2018 at 11:19 f m

      Jag har gjort dessa i åratal men med vanligt vetemjöl. Man kan som variation också tillsätta några droppar mintolja i degen eller lite lakrits pulver.

      • Lollo
        september 14, 2018 at 11:21 f m

        Åh, lakrits lät ju som en vinnarkombo! Det ska jag testa. Tack för tipset 👍

  • Pingback: ”Vi ska bara ha en liten picknick…” | Small and Sweets

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *