HemSWEETS Moas peppisar (baskost)

Moas peppisar (baskost)

Posted in : SWEETS on by : Lollo Etiketter:,

Hemma med en febrig liten som inte alls är sugen på baskost. Det är bara gurka, chips och ”mamma, jag vill ha pepparkakor” som gäller 🤣

Det börjar ju onekligen lacka mot jul och mataffären var full av pepparkakor och chokladkalendrar. Inte rätt tid att knappt få äta nåt.

Så vad gör man? Man experimenterar. Nog borde det gå att få till nån typ av kaka på olja?

Resultatet blev sega och knapriga ”cookies”. Eller havreflarn typ.

Kakorna baseras på ris, potatis, socker och olja. Jag använde ljus sirap, men med mörk tror jag att man kommer ännu närmare smaken av pepparkaka.

Lillan då? Hon såg skeptiskt på mig. Men efter en tugga lös hon upp och utbrast: ”Det smakar faktiskt pepparkaka, mamma!”

Du behöver

1 dl rismjöl

0,5 dl potatismjöl

O,5 dl klibbrismjöl

1 dl pama minutris

1 dl strösocker

2 msk pofiber

1 tsk blåbärspulver

2 tsk bakpulver

1 krm salt

1 dl rapsolja

1 dl sirap

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sedan olja och sirap. Rör ihop ordentligt och låt vila några minuter.

Mät upp smeten med ett matskedsmått. Rulla till bollar.

Lägg dem glest på en plåt, eftersom de flyter ut. Jag gjorde åtta kakor per plåt.

Grädda mitt i ugnen i 9 minuter.

Flytta bakplåtspappret med kakorna på till diskbänken. Låt svalna och stelna tillräckligt för att flytta dem till hushållspapper, där de får kallna klart och släppa lite olja.

Jag frös kakorna, några i taget, liggandes upp och ner på en tallrik. Därefter lade jag ihop dem i en burk och förvarade i frysen. Tina dem styckvis i rumstemperatur.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *