HemSWEETS Jul Mjuka sockerfria pepparkakor

Mjuka sockerfria pepparkakor

Comments : 2 Posted in : Jul, SMALL, Sockerfria godsaker on by : Lollo Taggar:, ,

Små, mjuka och naturligt sötade pepparkakor som fixas i ett nafs. Behöver inte ens gräddas i ugn. Blev väldigt poppis här hemma ?Passar liten som stor. 


Du behöver

3 dl dadlar

1,2 dl havregryn (glutenfria)

4 msk qinouaflingor*

4 msk kokosmjöl**

0,5 dl kallt vatten

2 tsk kanel

1 tsk ingefära

0,5 tsk nejlikor, malda 

0,5 tsk kardemumma 

1 krm vaniljpulver 


Gör så här

Blanda allt utom dadlar och vatten i en matberedare och kör tills det liknar ett mjöl. 

Tillsätt därefter några dadlar i taget tills alla är nedmixade i smeten. Tillsätt vattnet om smeten är för torr och mixa till en bra smet. 

Kavla eller platta ut degen (ca 5 mm tjock) på ett bakplåtspapper och stansa ut små pepparkakor. 

Ät direkt eller förvara i kyl ett par dagar. Går även att frysa med lite smörpapper emellan. Eller styckfrys dem och lägg dem sedan i en påse. 

Alternativ 

* Du kan så klart använda andra sorters flingor eller bara utöka mängden havregryn.

** Välj annat mjöl om du önskar. Mandelmjöl om det fungerar till exempel. Eller mixa frön till ett mjöl och använd det. 

Kryddningen ger ganska starka kakor. Mina tjejer gillade det ? Minska kryddningen om du vill. Du kan även välja färdig pepparkakskrydda och motsvarande min mängd kryddor skulle då bli 4 tsk. 

2s kommentarer

2 kommentarer

  • Ann-sofie
    december 26, 2016 at 7:58 e m

    Kan man använda pepparkakskrydda till detta recept istället? Isf hur mycket?

    • Lollo
      december 26, 2016 at 8:03 e m

      Det kan du absolut! Du borde kunna ta 4 tsk färdig pepparkakskrydda.
      De blir rätt starka med orginalkryddningen, så vill du ha en mildare smak kan du börja med 2 tsk och smaka av degen innan du tillsätter mer. Lycka till! ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *