HemSWEETS Mjuka kakor & bullar Mjuka chokladhjärtan

Mjuka chokladhjärtan

Posted in : Mjuka kakor & bullar, SWEETS on by : Lollo Taggar:,

De här kakorna är cake pops i annan form. De är alltså perfekta att göra av misslyckade tårtbottnar, sockerkakor eller andra liknande mjuka kakor.

Jag brukar exempelvis alltid få en massa bitar av rulltårtebottnar över när jag stansat ut det jag behöver. Dessa fryser jag in i påse och använder till cake pops.

Just de här hjärtana är gjorda av tårtbottnar som blev över av mörk chokladtårta. (Vinet i receptet är utbytt mot starkt blandad tranbärsdricka.)

Utan gluten, ägg, nötter och mandel 👍

Du behöver

300 g sockerkaka eller tårtbotten med chokladsmak

100 Phiadelphiaost

100 g mörk choklad

.

Gör så här

Blanda ihop sockerkakan med mjukost till en deg.

Tryck ner degen i silikonformar och frys över natten.

Dagen efter smälter du chokladen över vattenbad och häller upp i en liten skål som fungerar att doppa hjärtana i.

Ta fram kakorna ur frysen, tryck ur dem ur formen och och sätt en liten tandpetare i botten.

Doppa hjärtat i den smälta chokladen och låt stelna.

Jag tog en liten kartong, typ mjölkpaket, och gjorde små hål i lagom för tandpetaren. Sedan, när hjärtat var chokladdoppat, satte jag ner det med tandpetaren i ett hål för att låta chokladen stelna klart.

Jag hade små blommor av sockerpasta hemma som jag satte fast i chokladen innan den stelnade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *