HemSWEETS Minitårta med choklad och kaffe

Minitårta med choklad och kaffe

Posted in : SWEETS, Tårtor on by : Lollo Taggar:, ,

Det börjar bli dags för lillan att gå kalas 🎉❤️ Inte alltid helt enkelt med allergier, men jag tycker att alla ställer upp på alla sätt och vis. Den här gången hade jag klantat mig och missat inbjudan, så erbjöd mig att fixa en liten tårta att ta med. En så här liten tårta får samma fyllning som garnering. Det blir gott och går lätt att göra.

Lillan önskade sig chokladtårta och eftersom hon gillar kaffe så smaksatte jag frostingen med det. Sedan fick jag kämpa för att få spackla tårtan med den – innan barnen började kivas om det som blev kvar i bunken 😂

En botten räcker till två minitårtor. Jag får ut sex bottnar och styckesfryser tre av dem till nästa gång jag behöver fixa en liten kalastårta. Är de frysta så är de dessutom lättare att spackla 👍

Utan gluten, ägg, nötter och mandel.

Du behöver

Tårtbotten

Jag gör en sockerkaksbotten och stansar ut bottnar med ett glas. En botten räcker till två tårtor.

3 dl glutenfri mjölmix (Lailas gula)

2 dl socker

2 tsk bakpulver

0,5 tsk vaniljpulver

1,5 msk kakao

50 g smör

2 dl mjölk

Frosting och fyllning

30 g smör, rumsvarmt

2,5 dl florsocker

1 nypa vaniljpulver

2 msk kakao

50 g Phiadelphiaost

0,5 msk kaffe

Gör så här

Botten

Blanda samman alla torra ingredienserna.

Smält margarinet och häll i mjölken, låt det bli varmt.

Häll den varma blandingen över de torra ingredienserna. Rör om tills det blir en slät smet.

Bred ut smeten på bakpappersklädd plåt eller gratängform. En gratängform ger lite tjockare och jämnare bottnar.

Grädda i 250 grader, ca 5 minuter eller tills provstickan är torr.

Ta ut kakan ur ugnen, strö lite socker över kakan och vänd/stjälp sedan upp den på papper. Låt kakan kallna och stansa därefter ut runda bottnar med exempelvis ett glas.

Jag får ut sex bottnar och styckesfryser tre av dem till nästa gång jag behöver fixa en liten kalastårta. Är de frysta så är de dessutom lättare att spackla 👍

Frosting och fyllning

Blanda ihop kakao, vaniljpulver och florsocker i en bunke.

Lägg i smör, Phiadelphiaost och kaffet.

Vispa till en slät och färgjämn frosting.

Sätt ihop tårtan

Lägg en botten på lämpligt fat och spritsa eller bred på ett lager med frosting. Upprepa tills de tre lagren är på plats.

Spackla och spritsa tårtan som du önskar.

Jag dekorerade med strösselhjärtan och namnet med godisbokstäver. Ett litet hjärta på en tandpetare hjälper till att både pryda och hålla ihop tårtan under transporten till kalaset.

Förvaras i kyl tills den ska serveras. Frostingen stelnar lite i kylen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *