25 maj, 2016
Mini frusna yoghurttoppar

Perfekta för att träna pincettgreppet med! Kallt och gott när det är varmt ute. Lägg bara inte upp alla på en gång – för de smälter snabbt ?
Du behöver
Turkisk yoghurt
Vaniljpulver, om du vill
Bakplåtspapper/ugnsfolie
Spritspåse eller plastpåse
Gör så här
Rör i vaniljpulvret i yoghurten. Hur mycket du ska ta beror på hur mycket du vill göra. Räkna ungefär ett krm vanilj per dl yoghurt.
Fyll spritspåsen med yoghurten och spritsa små, små toppar på bakplåtspappret. Jag gör dem lite större än en vanlig ärta.
Jag brukar lägga ett halvt bakplåtspapper på en tallrik för att lätt kunna flytta över yoghurtopparna till frysen.
Frys sedan topparna i ungefär en timme. De ska vara helt genomfrysta.
När de är hårda kan du lägga över dem i en burk och förvara dem i frysen.