HemSWEETS Bröd Matigt bananbröd

Matigt bananbröd

Comments : 1 Posted in : Bröd, Frukost, Mellanmål, SMALL, SWEETS on by : Lollo Taggar:

Jag blev rätt paff när mitt galna experiment på nyttigt bröd gick direkt in på lillans topplista. Lite kraftigare i smaken och lite grövre än andra bröd.

När hon dessutom fick dem som pumpor till Halloween – ja, då hade vi en klar vinnare 🤣

Utan de fyra sädesslagen, majs, mjölk, ägg, soja, nötter och mandel 👍

Du behöver

1 mogen banan

1 dl teffmjöl

1 dl bovete

1 dl kokosmjölk

0,5 tsk bakpulver

.

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Mixa sönder bananen med en handmixer så den blir till en slät ”sås”.

Blanda ned kokosmjölk, boveteflingor, teffmjöl och bakpulver.

Önskar du ett sötare bröd kan du hacka torkad frukt och blanda ner i smeten.

Klicka ut smeten i sex stycken oljade formar och baka mitt i ugnen i 15 minuter.

Låt svalna under en handduk. Äts gärna ljumna.

Förvara i frys.

1 kommentar

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *