25 juli, 2017
Marängtårta

Marängtårta med vispad grädde och bär. Somrigt, sött och gott.
Förbered marängen och förvara den torrt, så är tårtan klar på några minuter när fikagästerna kommer!
Utan ägg, baljväxter, gluten, nötter och mandel 👍 Välj laktosfritt om du önskar.
Minstingen, som inte tål jordgubbar, fick en bakelse med maräng, grädde, blåbär och strössel. Hennes eget val ❤️
Du behöver
3 dl vispgrädde
Färska bär
Gör så här
Gör två marängbottnar. Vi gör dem utan ägg och baljväxter. Se receptet maränger – utan det mesta. Våra bottnar var närmare 20 cm breda. De flyter ut lite under gräddningen så spritsa ut dem lite mindre än du önskar dem färdiga.
Receptet, räckte till två bottnar och en stor burk med maränger.
Skölj och förbered dina bär medan marängen svalnar.
Vispa grädden med en nypa socker eller vaniljsocker.
Lägg en marängbottenpå ett tårtfat och därefter ett lager grädde och bär. Lägg sedan en ny botten och grädde. Toppa med massor av bär.
Servera direkt.
Alternativ
Smält choklad som ett lager innan grädden.
Eller ett lägg ett lager lemon curd eller rabarber curd mellan marängen och grädden.