24 juli, 2017
Maränger – utan det mesta

"Mmm, godare än vanliga! Får jag ta en till?" undrar det marängälskande barnet som är van vid äkta maränger.
Tack, bättre betyg går knappast att få! ❤️
Receptet är inte mitt från början, men vem som är att tacka vet jag tyvärr inte. Men jag är glad över att hittat det!
Utan ägg, baljväxter, gluten, nötter och mandel.
2,5 dl strösocker
1 dl vatten
4 blad gelatin
Gör så här
Sättugnen på 125 grader.
Lägg gelatinet i kallt vatten.
Blanda vatten och socker i en kastrull och låt det koka upp. Koka sedan i 5 minuter så att det blir en lite tjockare sockerlag.
Krama ur gelatinet och låt det smälta i den varma sockerlagen.
Vispa nu med elvisp i 8 minuter tills det blir en seg smet.
Spritsa eller klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper. De flyter ut lite så lägg dem inte allt för tätt.
Grädda i ca 45 minuter och stäng sedan av ugnen, öppna den lite på glänt och låt marängerna svalna.
När marängerna lätt lossnar från pappret är de klara.
Gör du marängbottnar så låt dem stå ca 1 timme i ugnen.
Förvaras i lufttät burk.
2 kommentarer
Pingback: Marängtårta | Small and Sweets
Pingback: Marängtårta med rabarbercurd | Small and Sweets