HemSWEETS Bröd Majsknäcke med vallmo

Majsknäcke med vallmo

Posted in : Bröd, SWEETS on by : Lollo Taggar:

Sist jag var på restaurang så bjöds det på ett knäcke som var alldeles svart på ena sidan. Det svarta var vallmofrön men vad själva brödet var gjort av vet jag inte eftersom det troligen inte var glutenfritt. Det serverades i alla fall tillsammans med det vanliga brödet.

Men jag gillade idéen och blev ”tvungen” att testa. Så varsågoda! Majsknäcke med vallmo.

Utan gluten, ägg, nötter och mandel 👍

Du behöver

2 dl majsmjöl

0,5 dl rapsolja

2 dl kokande vatten

1 krm salt

Vallmofrön

.

Gör så här

Sätt ugnen på 150 grader.

Mät upp majsmjöl och salt i en bunke. Tillsätt rapsolja och kokande vatten. Blanda väl.

Lägg degen på en bakpappersklädd plåt. Lägg på ett bakplåtspapper och kavla ut till en tunn platta som täcker hela plåten.

Ta bort det översta bakplåtspapperet och strö över tjockt med vallmofrön. Kavla sedan försiktigt över fröna så att de fastnar i degen.

Skär upp lagom stora bitar så blir det lättare att bryta sedan.

Grädda i mitten av ugnen ca 1,5 timme. Glänta på luckan några gånger för att släppa ut fukten. Låt stå på eftervärme med luckan lite öppen. Låt sedan svalna på ett galler.

Fröna trillar gärna av men när brödet svalnat sitter de bättre igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *