HemSWEETS Ljus kladdkaka (baskost)

Ljus kladdkaka (baskost)

Comments : 1 Posted in : SWEETS on by : Lollo Etiketter:,

”Det är den godaste kaksmet jag ätit!” jublar den lilla och gör tummen upp. Hon är verkligen tacksam att baka åt ❤️ Men också en hård kritiker.

Paniken över att inte ha något fika åt lillan under tiden på baskost börjar släppa. Nu har hon ”pepparkakor”, marknadsgodis, chips och två varianter av muffins att festa på. Och idag fick hon även en ”tårta”!

Vi hade lovat bjuda en vän på fika och då vi hade så gott som tomt på fikabröd var det bara att baka. Passade på att testa en av Matsaras kladdkakor som är utan bland annat ägg, mjölk och gluten. (Den blev jättegod!) Och receptet visade sig enkelt att göra om till baskost så att även lillan kunde få sig en egen kladdkaka (eller tårta som hon kallar den).

Du behöver

1,25 dl socker

25 g rapsolja

0,75 dl Neocate mjölkersättning, vaniljsmak

1 dl rismjöl

0,25 dl potatismjöl

2 msk pofiber

En nypa salt

(Blåbärspulver för dekoration)

.

Gör så här

Sätt ugnen på 150 grader och blanda till ersättningen.

Rör ihop socker, olja och ersättning.

Blanda de torra ingredienserna och blanda vispa sedan ner vätskan.

Vispa ordentligt i ett par minuter.

Häll ner smeten i en liten form med löstagbar kant (12 cm i diameter).

Dekorera med lite blåbärspulver om du vill ha lite färg på kakan.

Grädda i ca 35 minuter.

Låt svalna innan du serverar.

Pudra över lite florsocker vid serveringen om du önskar.

Kakan fungerar utmärkt att frysa uppskuren i portionsbitar. Tina den då i rumstemperatur.

1 kommentar

1 kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *