6 juni, 2016
Lemon bars

Fräscht syrliga och kalla citronkakor får sätta somrig smak på firandet av nationaldagen i år.
Fria från gluten, vete, ägg, mjölk, nötter och mandel.
Du behöver
Gula lagret
6 msk kokosmjöl
4 msk kokosolja, rumsvarm
4 msk pressad citron, rumsvarm (ca 1 citron)
4 msk ljus sirap (alt. Agavesirap)
1 tsk mald ingefära
0,5 tsk gurkmeja
1 tsk vaniljpulver
Rivet skal av en halv citron
Vita lagret
4 msk kokosolja, rumsvarm
1,1 dl kokosmjölk, rumsvarm
4 msk ljus sirap (alt. Agavesirap)
1 msk pressad citron, rumsvarm
Rivet skal av en halv citron
Gör så här
Gult lager
Lägg alla ingredienserna i en mixer och kör tills du fått en deg. Tryck ner degen i en limpform klädd med bakplåtspapper. Tryck ut den jämnt. Välj gärna en halvstor form om du har, eller dela av den sista biten genom att vika upp pappret och stoppa med föremål bakom.
Sätt in formen i i frysen medan du gör nästa lager.
Vitt lager
Gör ren mixern så att det inte blir något gult i det vita lagret.
Häll alla ingredienser i mixern och mixa till en jämn vit sås. Häll sedan över den över det gula lagret och frys i minst fem timmar.
Skär bort ojämna kanter och skär sedan i bars. Förvara överblivna bitar i frysen.