HemSMALL Lunch & middag Lasange för små korvälskare

Lasange för små korvälskare

Posted in : Lunch & middag, SMALL on by : Lollo Taggar:, ,

En vardagsmiddag som uppskattas av alla, går fort att göra och inte kräver hem en massa udda ingredienser… Jodå, det går! Ikväll blev det en fusklasange med makaroner och korv. Vi gillar smak så korven blev en kryddig sort som heter Sremska. Sedan valde jag en färdig ekologisk tomat- / pastasås. 

Utan gluten, ägg, nötter och mandel 👍


Du behöver

300 g makaroner, glutenfria

400 g tomatsås

2,5 dl ostsås (recept se nedan)

300 g korv 


Ostsås

1 dl grädde

1 dl mjölk 

1 dl riven ost (gärna Västerbotten)

2 tsk majsstärkelse 

Vitpeppar


Gör så här

Sätt ugnen på 250 grader.

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

Gör under tiden ostsåsen: Blanda grädde, mjölk, majsstärkelse, vitpeppar efter smak och ost i en kastrull. Värm och vispa så det inte bränns fast. När osten smält och såsen tjocknat är den klar. Ställ den åt sidan. 

Skär korven i halvmånar och stek lätt i lite smör eller olja. 

Jag gjorde lasagnen i portionsformar, men det går lika bra i en större ugnsform. 

Smörj formen med lite smör eller rapsolja. Häll i lite tomatsås i botten. 

Passa på att skära upp lite grönsaker till maten i väntan på pastan 😉 

När pastan är klar, häll av vattnet och lägg ett lager i formen. Därefter ett lager krov och så tomatsås och ostsås. Och så ett varv till! Avsluta med tomat och ostsås. Lägg lite riven ost på toppen om det gillas.

Grädda mitt i ugnen tills osten fått lite färg, ca 10 minuter. Låt svalna. 


Tips! 

Tillaga maten i små matlådor av glas. Då är det bara att sätta på locket när det blivit kallt och maten till morgondagens utflykt är klar 👍 

Granit säljer de bra ”lådor” som håller till skillnad från Ikeas. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *