17 februari, 2016
Köttfärslimpa med potatismos

Fritt från ägg, gluten, vete, nötter och mandel. Laktosfritt vid val av laktosfria produkter.
12 st
200 grader, 25 min
Du behöver
500 g köttfärs
1 liten gul lök
1-2 msk potatismjöl
ca 1,5 dl grädde
Paprikakrydda
Curry
Oregano
Vitpeppar
(Salt)
Chilisås el ketchup
Potatis, mjölig
Smör
Mjölk
Gör så här
Skala och dela potatisen i mindre bitar. Salta eventuellt vatten och koka. Salt är okej när barnet har blivit ett år.
Blanda köttfärs, finhackad lök, potatismjöl och kryddor. Häll på grädde tills du får en bra smet.
Klicka ut smeten i en muffinsform med plats för 12 stycken.
Platta till färsen lite försiktigt.
Häll på ett litet lager av chilisås och sätt in formen i ugnen. 200 grader i 25 minuter.
Låt sedan svalna lite 10 minuter innan du plockar ur dem.
När potatisen är mjuk – häll av vattnet.
Mosa med en potatisstöt och blanda i smör och mjölk till önskad tjocklek.
Krydda med salt och vitpeppar.
Fyll en sprits och spritsa en liten topp på varje köttfärslimpa.
Ta sedan lite av spadet som blivit kvar i muffinsformen och ringla över moset.
Klart att servera 👍