2 februari, 2019
Köttbullar (baskost)

Räddaren i nöden – köttbullar! Så lätt att ha redo i frysen och funkar bra både hemma och i picknicken.
Dessa är gjorda utifrån lillans baskost och därmed fria från det mesta.
65 små köttbullar.
Du behöver
500 g nötfärs
1 dl pofiber
2 dl vatten
2 msk strösocker
1 tsk salt
(1 krm svartpeppar)
Om man vill: 1-2 mosade potatisar
.
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda pofiber, socker och vatten. Låt dra i 5 minuter.
Blanda ner salt och peppar (den mosade potatisen) och därefter nötfärsen. Blanda ordentligt till en smet.
Rulla bollar och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Tillaga dem mitt i ugnen på 175 grader.
Jag gjorde små köttbullar och fick ut 65 stycken. Gräddade dem i ca 12 minuter. Ta ut den största, dela och se om den är klar.
Större köttbullar (ca 40 stycken tar ca 20 minuter.
1 kommentar
Pingback: Baskost – tips och recept – Small and Sweets