HemSMALL Lunch & middag Köttbullar (baskost)

Köttbullar (baskost)

Posted in : Lunch & middag on by : Lollo Etiketter:,

Räddaren i nöden – köttbullar! Så lätt att ha redo i frysen och funkar bra både hemma och i picknicken.

Dessa är gjorda utifrån lillans baskost och därmed fria från det mesta.

65 små köttbullar.

Du behöver

500 g nötfärs

1 dl pofiber

2 dl vatten

2 msk strösocker

1 tsk salt

(1 krm svartpeppar)

Om man vill: 1-2 mosade potatisar

.

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda pofiber, socker och vatten. Låt dra i 5 minuter.

Blanda ner salt och peppar (den mosade potatisen) och därefter nötfärsen. Blanda ordentligt till en smet.

Rulla bollar och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper.

Tillaga dem mitt i ugnen på 175 grader.

Jag gjorde små köttbullar och fick ut 65 stycken. Gräddade dem i ca 12 minuter. Ta ut den största, dela och se om den är klar.

Större köttbullar (ca 40 stycken tar ca 20 minuter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *