HemSWEETS Bröd Korvbröd / små limpor

Korvbröd / små limpor

Posted in : Bröd, SWEETS on by : Lollo Etiketter:,

Lillan har önskat korv med bröd ett tag nu och ikväll blev det äntligen dags för ett bak.

Jag hittade ett recept på bloggen Tezz allergi, vilket lät bra och modifierade det utifrån våra behov.

Det blev både korvbröd och några små limpor.

Det var ett bra och enkelt recept som också är lätt att variera utifrån vad man gillar och vill göra. En keeper 😊

Utan sädesslagen, ägg, soja, majs, nötter och mandel 👍

Orginalreceptet hittar du på bloggen Tezz allergi

Korvbröd. Gräddade i 8 minuter. Skar dem för att kunna ge plats åt en korv innan de frystes.

Limpor i miniatyr. Så söta! 💕 Storleken motsvarar ungefär två muffins. Gräddades i 13 minuter.

En deg gav fyra korvbröd och åtta små limpor.

Degen fungerar även utmärkt att göra pizzabottnar på. Jag plattade ut runda bottnar och gräddade i ugnen. Förvarar dem i frysen. När det är dags för pizza, tar jag fram en botten och lägger dit vad jag vill ha och låter den gräddas i ugnen tills osten smält. Sååå gott 😃

Pizzan på bilden: Pensla den frysta botten med lite olja. Smula över fetaost och krydda med rosmarin och lite ramslök. Avsluta med lite riven Västerbottenost överst. Mums!

Du behöver till brödet

50 g jäst

5 dl mjölk

100 g rumsvarmt smör

2 msk fiberhusk

2 dl tapoika

3 dl rismjöl

2 dl bovete

1 tsk salt

1 tsk sirap

Lite smält smör att pensla med

.

Gör så här

Smula ner jästen i en bunke.

Värm mjölken till 37 grader och häll den över jästen. Blanda tills jästen är upplöst.

Häll i fiberhusken samt sirapen i mjölk/jästblandningen och rör om. Låt stå och svälla i ca 5 minuter.

Blanda samman alla torra ingredienser och häll över degvätskan.

Arbeta in det rumsvarma smöret i degen och jobba degen ordentligt med degkrogar.

Låt den sedan jäsa på varm plats till nästan dubbel storlek (ca 50-60 minuter).

Sätt ugnen på 250 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.

Forma nu degen till korvbröd (eller limpor, hamburgerbröd). Tänk på att de jäser ytterligare i ugnen så gör dem aningens mindre än önskat slutresultat.

Lägg bröden på plåten och pensla med smält smör. Grädda korvbröden i mitten av ugnen i ca 8 minuter. De små limporna gräddades i 13 minuter.

Låt svalna på galler.

Skär till korvbröd när de svalnat helt.

Några av limporna skivades och frös in skiva för skiva. De ska vidare till dagis som ett komplement till lillans mellis. Lätt att plocka en skiva och tina 😊

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *