1 januari, 2017
Kondenserad kokosmjölk

Med kondenserad kokosmjölk kan du baka det mesta som du önskar kola i, så som exempelvis kolafyllda kladdkakemuffins eller brasilianska chokladbollar. Eller så värmer du den lite och häller över glassen ?
Fritt från gluten, mjölk, ägg, soja, nötter och mandel.
Du behöver
Tjock kokosmjölk (smalvarianten fungerar inte)
Socker
Räkna 2 msk socker per 100 g kokosmjölk.
Jag använde:
2 pkt kokosmjölk från Garant (rosa), vilket motsvarar 500 g
8 msk rörsocker
2 msk mörkt muscovadosocker
Häll i koksmjölk och socker i en kastrull och låt det koka upp under omrörning.
Sänk till medelvärme och låt det koka tills det börjat tjockna. Rör om ibland.
Hur lång tid det tar beror på hur mycket vätska din kokosmjölk innehåller. I mitt fall råkade jag få en väldigt krämig förpackning och en väldigt vattning ?, så det tog säkert 30-40 minuter. För mig kokade nästan två tredjedelar bort.
Tänk på att såsen tjocknar när den svalnar så koka den inte alltför tjock.
Val av socker – Ja, du väljer vad gillar. Min sås blev ganska mörk på grund av muscovadosockret. Nästa gång kommer jag nog använda vanligt strösocker för en ljusare sås.
1 kommentar
Pingback: Brasilianska chokladbollar – vegan | Small and Sweets