29 december, 2017
Kokospannacotta med lime och hallon

Nyårsafton! ? Alltid lika sorglig på något sätt. Men samtidigt ett underbart tillfälle att träffa sina vänner och lyxa med en riktigt god middag. I vår familj fixar min sambo själva middagen och jag står för dessert och de söta tilltuggen. Passar våra intressen perfekt!
Jag tänkte bjuda på förra årets dessert – en pannacotta med lime och hallon. För att passa alla gjorde jag den på kokosmjölk och smaksatte med lime och vanilj.
Vad det blir i år? Ingen aning ännu!
Utan gluten, ägg, mjölk, nötter och mandel ?
Blir ca 4 portioner
Du behöver
400 ml kokosgrädde
1 dl strösocker
2,5 gelatinblad
1 lime, saften av
1 nypa vaniljpulver
.
Hallonsås
1 pkt frysta hallon
4 msk florsocker
.
Gör så här
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Koka upp kokosgrädde, vaniljpulver och socker, dra kastrullen åt sidan och låt det stå i några minuter.
Rör ner den pressade saften av en lime.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet och rör ner dem i kokosgrädden. Häll upp i portionsformar och låt stelna i kylen i minst fyra timmar.
Tina under tiden hallonen ihop med florsockret i en skål. Passera sedan – om du önskar en helt slät sås – genom en finmaskig sil och smaka eventuellt av med mer socker.
Strax innan du serverar häller du ett lager hallonsås över varje pannacotta.