HemSWEETS Mjuka kakor & bullar Klassisk rabarberpaj

Klassisk rabarberpaj

Posted in : Mjuka kakor & bullar, SWEETS on by : Lollo Taggar:, ,

Klassisk rabarberpaj. Den här gången blandade jag i lite havregryn i smuldegen. Blev riktigt gott ? 

Fritt från gluten, ägg, nötter och mandel. Använd mjölkfritt margarin för mjölkfri version.

Blir 1 stor paj.


Du behöver

5 dl glutenfri mjölmix, Urkrafts durra & teff*

6 msk socker

150 g smör 


Fyllning

4-5 stänger rabarber

2-3 msk socker


Gör så här

Ta fram smöret så det hinner mjukna lite och sätt på ugnen på 225 grader.

Tvätta och skala rabarbern. Skär den sedan i ca 5 mm tjocka skivor.
Smörj en pajform, lägg i rabarbern och strö över socker. Hur mycket beror på vad du gillar. 

Blanda samman mjölmix och socker i en skål. Lägg ner smöret och jobba snabbt ihop till en deg. Klicka ut degen över bären.

Grädda, mitt i ugnen, i 225 grader i ca 25 minuter. 

Låt svalna lite och servera sedan med glass, vispad grädde eller vaniljsås. 

Håller sig 2-3 dagar i kylen. Går bra att frysa. 

* Mjölmixen kan du så klart välja annan!

* Vill du ha vetemjöl bytet du mixen mot 3 dl vetemjöl och tar 1 dl havregryn. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *