Kladdkaketårta

Posted in : Mjuka kakor & bullar, SWEETS, Tårtor on by : Lollo Taggar:,

Fri från ägg, gluten, nötter, mandel och laktos.


Du behöver

3 dl bovetemjöl

2 msk ljus sirap

3 1/2 dl strösocker

1 dl kakao

175 gram smör

1 1/4 dl grädde

Grädde till garnering

Gör så här

Smält smör, häll i sirap och socker.

Sikta mjöl och kakao i en bunke, rör i grädde och den smälta smörblandningen.

Smörj en form med avtagbara kanter. 

Häll smeten i formen och grädda på 175 grader i 20 minuter. Kakan är då väldigt kletig men stelnar när den kallnat. Låt svalna och förvara i kyl innan formen tas av. 

Gör den gärna dagen innan den ska ätas.

Inför serveringen spacklar du kakan med vispad grädde och spritsar. 

För laktosfri variant väljer du laktosfri grädde och eventuellt smör.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *