6 juli, 2016
Kladdig chokladkaka

Kladdig, mäktig chokladkaka som får en lätt kolasmak av sirapen.
Receptet går bra att dela och göra i en liten, 12 cm, tårtform.
Fri från ägg, gluten, nötter, mandel och laktos om du väljer laktosfria produkter.
Du behöver
3 dl teffmjöl
2 msk ljus sirap
3 1/2 dl strösocker
1 dl kakao
175 gram smör
1 1/4 dl grädde
Gör så här
Smält smör, häll i sirap och socker.
Sikta mjöl och kakao i en bunke, rör i grädde och den smälta smörblandningen.
Smörj en form med avtagbara kanter.
Häll smeten i formen och grädda på 175 grader i 20 minuter. Kakan är då väldigt kletig men stelnar när den kallnat. Låt svalna och förvara i kyl innan formen tas av.
Gör den gärna dagen innan den ska ätas.