HemSWEETS Mjuka kakor & bullar Kladdig chokladkaka

Kladdig chokladkaka

Posted in : Mjuka kakor & bullar, SWEETS on by : Lollo Taggar:,

Kladdig, mäktig chokladkaka som får en lätt kolasmak av sirapen. 

Receptet går bra att dela och göra i en liten, 12 cm, tårtform. 

Fri från ägg, gluten, nötter, mandel och laktos om du väljer laktosfria produkter.


Du behöver

3 dl teffmjöl

2 msk ljus sirap

3 1/2 dl strösocker

1 dl kakao

175 gram smör

1 1/4 dl grädde


Gör så här

Smält smör, häll i sirap och socker.

Sikta mjöl och kakao i en bunke, rör i grädde och den smälta smörblandningen.

Smörj en form med avtagbara kanter. 

Häll smeten i formen och grädda på 175 grader i 20 minuter. Kakan är då väldigt kletig men stelnar när den kallnat. Låt svalna och förvara i kyl innan formen tas av. 

Gör den gärna dagen innan den ska ätas.

  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *