HemSWEETS Högtider Kattis tårta

Kattis tårta

Posted in : Högtider, SWEETS, Tårtor on by : Lollo Taggar:, ,

En älskad vän behöver en egen tårta. Så varsågod Kattis! En åtta våningar hög tårta med chokladbottnar varvade med chokladpudding, som jag vet att du älskar. Garnerad med chokladganache och pyntad med Kinderägg och -hare. De små äggen går i dina färger och regnbågen för att du sätter färg på den dystraste dag ❤ 

Utan ägg, gluten, nötter, mandel och laktos (pyntet innehåller dock laktos, välj i övrigt laktosfria produkter).  



Du behöver

Tårtbotten 

(Jag gjorde dubbelsats av detta rulltårterecept för att få ut åtta små bottnar. Jag gjorde ”rulltårtebottnarna” i varsin burk för att få dem jämnstora.)

3 dl mjölmix* (Lailas gula)

2 dl socker

2 tsk bakpulver

0,5 tsk vaniljpulver 

2 msk kakao

50 g smör

2 dl mjölk 


Fyllning – chokladpudding 

1 pkt Ekströms chokladpudding med två påsar

5 dl mjölk


Frosting – chokladganache 

3 dl vispgrädde 

250 g mörk ren choklad, 70%**

1 tsk smör


Gör så här

Tårtbotten

Blanda samman alla torra ingredienserna.

Smält margarinet och häll i mjölken, låt det bli varmt.

Häll den varma blandingen över de torra ingredienserna. Rör om tills det blir en slät smet.

Bred ut smeten på bakpappersklädd plåt.

Grädda i 250 grader, ca 5 minuter.

Ta ut kakan ur ugnen, strö lite socker över kakan och vänd/stjälp sedan upp den på papper. Låt kakan kallna och skär därefter ut runda bottnar utifrån den storlek som du önskar. Jag fick ut fyra bottnar per sats och de var ca 15 cm i diameter.


Chokladpuddingen

Mät upp mjölken och vispa ned pulvret från de två påsarna. Låt tjockna i kylen i ca 15 minuter.  

(Alternativt följ instruktionerna på det packet du valt eller gör din egen från grunden.)


Frosting

Hacka chokladen. 

Värm grädden så den blir varm, men låt den inte börja koka. 

Häll ned chokladen och smöret. Rör tills all choklad har smält och låt sedan svalna tills den är lagom tjock att jobba med. 

Tårtan fungerar utmärkt att göra samma dag som den ska ätas. 

* Vill du ha vetemjöl? Byt då bara samma mängd mot det.

** Jag använder choklad från Malmö chokladfabrik. Den är helt ren (bara mjölk hanteras i samma fabrik) och jättegod. Dessutom en dröm att baka med 👍 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *