HemSMALL Lunch & middag Kalkonbollar 

Kalkonbollar 

Comments : 1 Posted in : Lunch & middag, SMALL on by : Lollo Etiketter:

Smakrika köttbullar av kalkonbröst. Lätta att tugga och roliga att plocka. 

Fritt från gluten, ägg, nötter och mandel.


Du behöver

1 kalkonfilé, ca 350 g 

4 msk ströbröd, glutenfritt

7 msk vispgrädde 

0,5 riven lök 

1-2 klyftor vitlök

0,5-1 tsk rosépeppar


Gör så här

Börja med att i en bunke blanda de torra ingredienserna; ströbröd, vitlök, mortlad rosépeppar och lök. Häll därefter i grädden, rör om och låt svälla medan du fixar kalkonen. 

Dela filén i bitar och lägg i en mixer. Kör tills kalkonen har blivit som en färs. 

Blanda ner kalkonfärsen med resten och blanda till en smet. Rulla bollar i önskad storlek.

Stek försiktigt i smör på medelvärme i ca 7 min. Tiden varierar på bollarnas storlek. Enklast är att testa den största bollen genom att dela den i mitten och se att den är genomstekt. 

Varför inte göra en stor sats på en gång? Bollarna fungerar perfekt för att styckfrysas och sedan förvaras i en påse för kommande luncher. 

Inget ströbröd? Mosa en kokt potatis istället. 

Kan man byta till kyckling? Självklart! Byt kalkonen mot 2 kycklingfiléer. 

  

1 kommentar

1 kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *