28 februari, 2016
Kalkonbollar

Smakrika köttbullar av kalkonbröst. Lätta att tugga och roliga att plocka.
Fritt från gluten, ägg, nötter och mandel.
Du behöver
1 kalkonfilé, ca 350 g
4 msk ströbröd, glutenfritt
7 msk vispgrädde
0,5 riven lök
1-2 klyftor vitlök
0,5-1 tsk rosépeppar
Gör så här
Börja med att i en bunke blanda de torra ingredienserna; ströbröd, vitlök, mortlad rosépeppar och lök. Häll därefter i grädden, rör om och låt svälla medan du fixar kalkonen.
Dela filén i bitar och lägg i en mixer. Kör tills kalkonen har blivit som en färs.
Blanda ner kalkonfärsen med resten och blanda till en smet. Rulla bollar i önskad storlek.
Stek försiktigt i smör på medelvärme i ca 7 min. Tiden varierar på bollarnas storlek. Enklast är att testa den största bollen genom att dela den i mitten och se att den är genomstekt.
Varför inte göra en stor sats på en gång? Bollarna fungerar perfekt för att styckfrysas och sedan förvaras i en påse för kommande luncher.
Inget ströbröd? Mosa en kokt potatis istället.
Kan man byta till kyckling? Självklart! Byt kalkonen mot 2 kycklingfiléer.
1 kommentar
Pingback: Potatisgratäng | Small and Sweets