22 april, 2016
Kaksmulor

Här är lösningen för oss som vill ha goda gluten- och sockerfria degistivekex att smula sönder till våra cheesecakes! Jag gör kaksmulor och förvarar i burk. Så enkelt!
Räcker till ungefär 4 småtårtor.
Du behöver
5 dl mjölmix, Urkrafts durra & teff
3-6 msk socker alt björk- eller kokossocker…
… eller 1-3 msk honung
0,5 tsk vaniljpulver
2 dl havregryn, glutenfria
Gör så här
Låt smöret bli rumsvarmt eller kör det 10 sekunder i mickron.
Nyp ihop smör, socker/honung, mjölmix och havregryn till en smulig massa.
Häll över den i en ugnsform.
Låt den stå i ugnen på 225 grader i 20 min, eller tills den får färg.
Låt svalna och häll upp i en lufttät burk eller frys in i påsar med lagom mängd smulor för en paj.
4 kommentarer
Pingback: Yoghurt cheesecake i glas | Small and Sweets
Pingback: Frozen blueberry youghurt cake | Small and Sweets
Pingback: Cheesecake med jordgubbar, osötad | Small and Sweets
Pingback: Cheesecake med mangotäcke | Small and Sweets