Kaksmulor 

Comments : 4 Posted in : Sockerfria godsaker, SWEETS on by : Lollo Taggar:,

Här är lösningen för oss som vill ha goda gluten- och sockerfria degistivekex att smula sönder till våra cheesecakes! Jag gör kaksmulor och förvarar i burk. Så enkelt! 

Räcker till ungefär 4 småtårtor.


Du behöver

5 dl mjölmix, Urkrafts durra & teff

3-6 msk socker alt björk- eller kokossocker…

… eller 1-3 msk honung

0,5 tsk vaniljpulver 

2 dl havregryn, glutenfria


Gör så här

Låt smöret bli rumsvarmt eller kör det 10 sekunder i mickron.

Nyp ihop smör, socker/honung, mjölmix och havregryn till en smulig massa.

Häll över den i en ugnsform. 

Låt den stå i ugnen på 225 grader i 20 min, eller tills den får färg. 

Låt svalna och häll upp i en lufttät burk eller frys in i påsar med lagom mängd smulor för en paj. 

4s kommentarer

4 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *