HemSMALL Cheesecake med jordgubbar, osötad 

Cheesecake med jordgubbar, osötad 

Posted in : SMALL, Sockerfria godsaker on by : Lollo

Midsommarafton och födelsedagsfirande. Lillan blir två och nu måste jag nog sluta kalla henne min lilla bebis… ❤️

Testade en osötad jordgubbscheesecake att fira med. Funkar bra ? Men saknar ni lite sötma (mer än från bären) kan ni vispa ned lite honung i smeten. 

Fritt från gluten, ägg, nötter och mandel. 

Receptet är för en liten tårta, 12 cm i diameter.


Du behöver 

Botten

1,5 dl smulor av krossade kex…
… eller glutenfria kaksmulor

25 g smör, rumsvarmt


Smeten

175 g Phiadelphiaost

0,5 dl vispgrädde (alt. 1 dl turkisk yoghurt )

1 tsk vaniljpulver

Jordgubbar, färska och söta

(Honung om du önskar)


Gör så här

Om du använder kex (exempelvis digistivekex eller havrekakor) lägger du dem i en påse och kavlar sönder dem. Blanda sedan ned smöret. Tryck ut degen i botten på en tårtform med löstagbar botten, 12 cm i diameter. Sätt en bit bakplåtspapper runt insidan av formen så är det enklare att få ur tårtan fin.  

Skölj jordgubbarna och mixa ungefär 5 stycken till en slät puré. 

Vispa ihop puré, Phiadelphiaost och vanilj med elvisp. 

Vispa sedan grädden tjock och fast i en egen bunke. 

Blanda ihop ostsmeten med grädden och fyll formen för kakan. Tryck ut smeten och jämna till kanterna. 

Låt vila och stelna i kylen i minst en timme. Blev smeten lös kan du ställa den i frysen en timme istället. 

Garnera med massor av jordgubbar! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *