27 juni, 2016
Jordgubbs- och rabarberpaj

Älskar kombinationen rabarber och jordgubbar. Och tillsammans med ingefära i en smulpaj blir det bara så vansinnigt gott!
Fritt från gluten, ägg, nötter och mandel. Använd mjölkfritt margarin för mjölkfri version.
Blir 1 stor paj.
Du behöver
5 dl glutenfri mjölmix, Urkrafts durra & teff*
6 msk socker
150 g smör
Fyllning
ca 500 g färska jordgubbar
3 stänger rabarber
ca 0,5 dl socker
Potatismjöl
Ingefära, mald
Gör så här
Ta fram smöret så det hinner mjukna lite och sätt på ugnen på 225 grader.
Skölj bären och skär dem i skivor. Tvätta och skala rabarbern. Skär den sedan i ca 5 mm tjocka skivor.
Smörj en pajform och lägg i jordgubbar och rabarber. Strö över potatismjöl, ingefära och socker. Hur mycket beror på vad du gillar.
Blanda samman mjölmix och socker i en skål. Lägg ner smöret och jobba snabbt ihop till en deg. Klicka ut degen över bären.
Grädda, mitt i ugnen, i 225 grader i ca 25 minuter.
Låt svalna lite och servera sedan med glass, vispad grädde eller vaniljsås.
Håller sig 2-3 dagar i kylen. Går bra att frysa.
* Mjölmixen kan du så klart välja annan!
* Vill du ha vetemjöl byter du mixen mot 4 dl vetemjöl.