HemSWEETS Godis Ischoklad med vit choklad

Ischoklad med vit choklad

Posted in : Godis, Jul, SWEETS on by : Lollo Taggar:

Varför inte varva ischoklad med lite vit choklad för att bryta av lite? 

Jag testade mina fina pralinformar, men ischoklad passar bättre i vanliga formar då de börjar mjukna hysteriskt snabbt :/ Men fina och goda blev de ? 

Utan gluten, ägg, nötter, mandel och soja. Välj choklad utifrån vad som fungerar. 


Du behöver

100 g choklad

50 g kallpressad kokosolja

Lite vita chokladknappar 

Folieformar  


Gör så här

Smält chokladen i ett vattenbad och tillsätt därefter kokosoljan. 

Häll direkt upp lite i formarna. Låt stelna i kylen.

Lägg nu i en vit chokladknapp och häll över ischokladsmet. Låt stelna igen. 

Om du vill kan du smälta lite vit choklad och toppa med. Kanske pryda med ett djupfryst ligon om de ska ätas samma dag eller frysas?

Håller sig godast i kylen.

Vad gäller chokladen… Jag testade med Plamils mörka choklad. Den är helt ren men med risk för spår av soja. Plamil säljer även sockerfri choklad för den som önskar. Annars rekommenderar jag varmt Malmö chokladfabriks underbara rena 70-procentiga choklad. 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *