HemSMALL Frukost Havremuffins med hallon

Havremuffins med hallon

Comments : 3 Posted in : Frukost, Mellanmål, SMALL, Sockerfria godsaker on by : Lollo Taggar:,

Mellanmål som ser ut som onyttiga kakor eller muffins tycker jag är riktigt trevliga. Man får fika och blir mätt utan sckerchock. Dessa havremuffins är sötade med mosad banan. En muffins innehåller 1/4-dels banan.  

De här är grymt goda lite ljumna, men är även goda kalla. De håller sig några dagar i kylen men klarar också en dag i picknickkorgen.  

Variera bären utifrån vad du hittar och gillar. Just nu längtar jag efter söta,  svenska jordgubbar att fylla muffinsen med. Mums!


Du behöver 

1 stor banan, ekologisk

ca 1-2 dl havregryn, glutenfria 

1 msk kokosolja, rumsvarm

1 krm vaniljpulver 

0,5 dl kallt vatten


Gör så här

Mosa bananen till en jämn smet. Tillsätt vaniljpulver och kokosolja och blanda.

Blanda ner havregryn tills smeten blir som en ganska fast smet. Den ska kännas ungefär som en chokladbollssmet. 

Blanda ner vattnet och klicka ner en botten i muffinsformarna. (Du behöver inte smörja 😊) Lägg dit ett stort färskt hallon eller några små. Fyll på med smet tills hela hallonet är täckt ordentligt eller upp till formens kant. Tryck dit ett hallon ovanpå. 

Grädda i mitten på 200 grader i 25 minuter. Håller sig fräscha i ca två dygn i kylen, men klarar även dag i picknickkorgen. De går också bra att frysa. 

Självklart kan du variera med olika bär eller fruktbitar. 

3s kommentarer

3 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *