HemSMALL Mellanmål Havrecookies

Havrecookies

Posted in : Mellanmål, SMALL, Sockerfria godsaker on by : Lollo

Fria från tillsatt socker, mjölk, ägg, nötter, mandel och gluten


Du behöver 

ca 2 dl havregryn 

1 stor mogen banan

En näve russin eller aprikoser

Kanel, ingefära och kardemumma 

Gör så här

Mosa bananen och häll i havregryn. Blanda till en smet. Krydda efter smak och klipp ner den torkade frukten. Blanda allt ordentligt. 

Rulla små bollar och tryck ut till kakor. Eller låt dem vara som bollar, om du önskar det. 

Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 10 minuter. 

Förvaras i kyl i två dagar. I rumstemperatur håller de en dag. Går bra att frysa.

För glutenfri variant använd glutenfria havregryn. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *