11 februari, 2017
Havrecookies med lime och ingefära

Havrecookies av olika slag är så tacksamma att göra! Enkla, nyttiga, goda och mättande. De har blivit ett vanligt inslag i våra picknicklådor.
Den här varianten har fått en frisk och lite starkare smak av lime och ingefära.
Fria från tillsatt socker, mjölk, ägg, nötter, mandel och gluten
Du behöver
ca 2 dl havregryn, glutenfria
1 stor mogen banan
2 msk riven kokos
1 lime (saften)
En nypa vaniljpulver
Mald ingefära efter smak
Gör så här
Mosa bananen och häll i havregryn, kokos, vanilj och saften av limen. Blanda till en smet. Krydda efter smak och blanda allt ordentligt.
Rulla små bollar och tryck ut till kakor. Eller låt dem vara som bollar, om du önskar det.
Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 10-15 minuter.
Förvaras i kyl i två dagar. I rumstemperatur håller de en dag. Går utmärkt att frysa.