HemSMALL Frukost Grötpinnar med aprikos 

Grötpinnar med aprikos 

Posted in : Frukost, Mellanmål, SMALL on by : Lollo Taggar:

Söta grötpinnar som får järn från aprikos och hirs. Välj mellan helt släta eller med små bitar i.

Fritt från gluten, ägg, nötter och mandel. Även mjölkfritt alternativ. 


Du behöver 

1,5 banan, mogen

1 dl havremjöl, glutenfritt

1 dl hirsflingor 

0,5 dl vispgrädde (alt. kokosmjölk)

0,5 dl aprikoser, hackade 

1 tsk rapsolja

1 krm vaniljpulver

1 tsk bakpulver 


Gör så här

Vill du ha helt släta grötpinnar lägger du allt, utom bakpulvret, i en mixer och kör till en slät smet. Tillsätt sedan bakpulvret, blanda och häll i en bakpappersklädd limpform. Tryck ut smeten ordentligt. 

Vill du ha grötpinnar med lite bitar i börjar du med att mosa bananen. Och blanda sedan i allt utom bakpulvret. När du fått en smet blandar du även i bakpulvret. Häll smeten i en bakpappersklädd limpform och tryck ut den ordentligt. 

Grädda i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter.  

Låt svalna och skär sedan i pinnar. 

Styckfrys grötpinnarna och lägg dem sedan i en påse/burk och förvara i frysen. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *