20 februari, 2016
Glutenfri välling

Fritt från gluten, ägg, fisk, nötter och mandel.
Du behöver
2 dl vatten
6 mått ersättning
1 msk bovetemjöl
Gör så här
Vispa ihop vatten och bovetemjöl i en kastrull. Låt koka upp. Vispa och ta bort kastrullen när det slutat koka.
Ställ kastrullen i ett kallt vattenbad och vispa tills det svalnat till lagom temperatur för ditt barn.
Vispa ner ersättningen, häll upp och servera.
Ersättningen får inte koka. Då försvinner en del av näringen. Därför tillsätts den sist.
Jag använder Hipp Combiotik 2. Med den blir vällingen så pass bra att den är helt okej enligt dietist. Du ska inte byta till 3:an när barnet blir äldre, då den inte innehåller lika bra med näring.
Behöver du mjölkfri välling blandar du på din mjölkfria ersättning.
Du kan även välja att byta bovetet mot 2 tsk maizena eller rismjöl.
1 kommentar
Pingback: Frukost med välling och macka | Small and Sweets