HemSWEETS Glasstårta 

Glasstårta 

Posted in : SWEETS on by : Lollo Taggar:, ,

Glasstårta gillar alla! Och den är lätt att göra så att alla kan äta den – oavsett allergier. Den här varianten är fri från det mesta. Men du kan självklart välja vanlig glass om alla tål mjölk ? 

Fri från gluten, mjölk, ägg, soja, nötter och mandel. 

Du behöver

2 pkt rice-glass 

1 pkt frysta bär (jag tog hallon & blåbär)

3/4 dl socker 


Botten

1,75 dl havregryn, glutenfria

75 g smör

0,5 dl socker

Två rader mörk mjölkfri choklad*


Garnering 

0,5 vattenmelon 

Gör så här

Botten

Börja med botten. 

Smält smöret. Rör ihop havregryn och socker. Häll därefter över smöret och blanda ihop till en smet.

Hacka chokladen och blanda ned. 

Bred ut smeten i en tårtform med löstagbar kant och grädda i 10 minuter på 175 grader. 

Låt botten svalna och stelna. Gärna i frysen sista tiden. 


Lager 1

Ta ungefär 3/4-dels paket av Rice och tryck ut i formen till ett lager. Ställ tillbaks tårtan i frysen i minst en timme för att det ska sätta sig ordentligt.


Lager 2

Koka de frysta bären med sockret ca 5-10 minuter. Låt svalna i ett vattenbad. 

Blanda nu resten av Rice-glassen och lika mycket glass från det andra paketet med ungefär 3 matskedar kokta bär. Hur mycket bär du tar avgör du beroende på hur mycket bärsmak du önskar. 

Blanda ihop glass och bär noga och tryck ut till ett lager i tårtformen. Låt sedan frysa i ytterligare minst en timme. 


Lager 3

Ta den sista glassen och tryck ut till ett lager och frys igen. 
Garnering

Nu återstår bara garneringen ?

Gröp ut vattenmelonen med en kulsked. Låt kulorna rinna av i en sil. 

Ta fram tårtan och garnera. Servera direkt.

* Jag använder choklad från Malmö choklad fabrik. Den är ekologisk, underbart god, garanterat ren från det mesta och väldigt bra att baka med. Choklad från Malmö chokladfabrik hittar du på Kahls butiker, Ica Maxi och Citygross (då under namnet/märket Favorit).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *