HemSMALL Lunch & middag Fyllda pannkaksmuffins

Fyllda pannkaksmuffins

Posted in : Lunch & middag, Mellanmål, SMALL on by : Lollo Taggar:, ,

Pannkaksmuffins fyllda med grönsaker är perfekta som picknicklunch eller en liten mellis. Bara fantasin sätter dina gränser.

Fritt från gluten, ägg, soja, nötter och mandel.


Du behöver

2,5 dl mjölk

1,5 dl mjölmix, Lailas gula

1 tsk bakpulver

1 krm vaniljpulver 

(salt)

2 msk smält smör

Fyllning:

Exempelvis majs, paprika, ärtor, zucchini, svamp, rödlök… 

Du kan så klart även använda till exempel smörgåsskinka eller lite tonfisk. 

Ost att strö över.


Gör så här

Finhacka grönsakerna och lägg dem i en osmörjd muffinsplåt (utan papperformar i). Knappt halva muffinsformen är lagom mängd grönsaker per muffins. Vill du kan du steka grönsakerna lite innan du lägger dem i formen. Det är en smaksak och beror lite på vilka grönsaker du valt. 

Gör pannkakssmeten: Blanda alla torra ingredienser. Häll sedan i mjölken och vispa. Tillsätt det smälta smöret och blanda.

Häll nu smeten över grönsakerna. Rör lite försikt i formarna så att smeten når ner överallt. Toppa med lite riven ost om du önskar. 

Grädda mitt i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter. 

Servera gärna med lite lingonsylt. 

Vill du kan du ersätta bakpulvret med 1 ägg och mjölmixen med vanligt vetemjöl ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *