HemSWEETS Mjuka kakor & bullar Fjärilssmulpaj med rabarber

Fjärilssmulpaj med rabarber

Posted in : Mjuka kakor & bullar, SWEETS on by : Lollo Taggar:, , ,

Jag älskar tiden för rabarber varje sommar 💕 Den där kombon mellan sött och surt är så god!

Börjar tröttna lite på rabarberpaj dock. Inte på smaken men på utseendet. Så det idag fick det bli en fjärilsvariant 😃

Utan gluten, ägg, nötter och mandel 👍

Gör så här

3 dl glutenfri mjölmix (Lailas gula) *

2 dl durramjöl

6 msk socker

150 g smör

Fyllning

4-5 stänger rabarber

ca 0,5 dl socker

.

Gör så här

Ta fram smöret så det hinner mjukna lite och sätt på ugnen på 225 grader.

Tvätta och skala rabarbern. Skär den sedan i ca 5 mm tjocka skivor.

Smörj en pajform och lägg i rabarbern. Strö över socker. Hur mycket beror på vad du gillar.

Blanda samman mjölmix och socker i en skål. Lägg ner smöret och jobba snabbt ihop till en deg. Kavla ut den och stansa ut fjärilar med ett pepparkaksmått. Lägg fjärilarna över pajen.

Grädda, mitt i ugnen, i 225 grader i ca 25 minuter.

Småpajer till picknicken

Lägg muffinsformar i en muffinsplåt. (Eller använd hårdare formar så som silikon eller aluminium.) Tryck ut en liten botten i varje form, lägg i skivad rabarber och socker. Toppa med en fjäril 🦋 och grädda i 225 grader.

Låt svalna lite och servera sedan med glass, vispad grädde eller vaniljsås.

Håller sig 2-3 dagar i kylen. Går bra att frysa.

* Vill du ha vetemjöl byter du mjölmixen och durra mot totalt 4 dl vetemjöl.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *