HemSMALL Lunch & middag Fiskgryta med potatis

Fiskgryta med potatis

Posted in : Lunch & middag, SMALL on by : Lollo

En snabbfixad fiskgryta är gott att servera till lunch eller middag. Om du mosar/mixar den är den god även kall. Perfekt för en dag på språng med andra ord. 

Grytan har ganska mycket smak men det brukar barn bara uppskatta. Trots de lite starka kryddorna är den inte direkt stark. Byt mot mildare senap och skippa cayennepepparn om du vill ge den en mildare smak. 

Rätten är utan gluten, ägg, nötter och mandel. Byt grädden mot kokosgrädde om du vill göra den mjölkfri.


Du behöver

1 pkt fryst fisk, 400 g  (torsk/sej/kolja)

1/2 kg potatis

1/2 lök

1 vitlöksklyfta

2 morötter

Rapsolja

1/2 burk krossad tomat (à 400 g)

2 dl grädde alt. kokosgrädde

1/2 krm cayennepeppar

1/2 msk dijonsenap

2 msk tomatpuré

1 msk hackad persilja

Svartpeppar (och salt över 1 år)


Gör så här

Tina fisken. 

Tvätta och skala potatisen. Koka den om du vill servera den till grytan, annars delar du den i små bitar och lägger den i grytan tillsammans med såsen.

Skala nu lök, vitlök och morötter. Hacka lök och vitlök och skiva morötterna tunt.
Fräs grönsakerna i oljan i en gryta.

Blanda tomat, grädde, cayennepeppar, senap, tomatpuré och persilja (och eventuellt potatisen) med grönsakerna i grytan. Låt koka i ungefär 5 minuter. Om du kokar potatisen i samma gryta – koka tills den är nästan mjuk. 

Lägg nu i fisken och låt det småkoka ytterligare 5-6 minuter. Smaka av med peppar. 

Servera fiskgrytan med potatis och lite grönsaker. Eller mosa/mixa samman grytan och servera. Mixad är den god både varm och kall. 


Tips! Petar ditt bort löken? Riv då löken fint istället så ”försvinner” den bra i maten  😉



Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *