HemSWEETS Bröd Filmjölkslimpa på havre

Filmjölkslimpa på havre

Posted in : Bröd, SWEETS on by : Lollo Taggar:,

Jag har verkligen tröttnat på köpebrödet. Det är nästan bara stärkelser och inget tuggmotstånd.

Så nu fick det bli en glutenfri filmjölkslimpa! Superenkel och helt underbart god! Så lycklig 😍

Bjöd glutenätande vänner på den och de älskade den. Så jag är nöjd! Det går att baka bra bröd 😊

Utan gluten, ägg, nötter och mandel 👍

.

Du behöver

75 g majsmjöl

400 g havremjöl, glutenfritt (1 påse)

1 dl havregryn, glutenfria

0,5 tsk xantangummi

1 tsk salt

2 tsk psylliumhusk

2 tsk bikarbonat

7 dl filmjölk

1 dl mörk sirap

1 dl lingonsylt

Skalade sesamfrön att strö över brödet

.

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader och klä en form på 1,5 liter med bakplåtspapper.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Tillsätt filmjölk, lingon och sirap och rör ihop till en jämn smet.

Fyll formen med degen och baka i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter.

Låt brödet svalna 10 minuter i formen, stjälp upp det på galler och låt svalna helt innan du skär upp det.

Håller sig mjukt och saftigt i minst en dygn.

Jag brukar skiva och frysa inled ett litet smörgåspapper mellan skivorna. Jättegoda att låta tina i rumstemperatur, men fungerar även bra att tina på annat vis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *