HemSWEETS Jul Enklaste och godaste lussesniglarna

Enklaste och godaste lussesniglarna

Posted in : Jul, SMALL, Sockerfria godsaker on by : Lollo

I våras bakade vi superenkla och nyttiga kanelbullar. De blev succé både hemma och bland andra som testade.

Så då blev ju följdfrågan – går det att använda receptet för andra mjuka bakverk? Så vi ändrade lite och testade lussesniglar.

Och oj vilken fullträff! De blev söta (både till utseendet och smaken) och med en mjuk smak av saffran. Mjuka och saftiga dessutom. Allt på 20 minuter!

Lillan ville inte sluta äta och kvar blev till slut en halv snigel 😍 Någon lunch var bara att glömma 😂

En sats gav oss 15 sniglar.

Utan gluten, ägg, mjölk, nötter och mandel 👍

Du behöver

2,25 dl glutenfri mjölmix (Lailas gula)*

2 mogna bananer

1 tsk bakpulver

1 påse saffran

Smält smör (eller mjölkfritt margarin) att pensla med, om man vill

Russin till ögon

Och en spritspåse!

.

Gör så här

Mosa/mixa bananerna till en smet. Antingen med en gaffel eller en handmixer.

Blanda i saffran, bakpulver och mjöl. Rör ihop till en smet.

Häll den lösa smeten i en spritspåse och spritsa ut små sniglar på en plåt med bakplåtspapper. Tryck dit ett russin som öga.

Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 10-12 minuter.

Pensla dem direkt med lite smält smör.

Låt svalna lite på ett bakgaller och njut!

Förvaras bäst i frysen – om det blir några över.

* Mjölmixen kan bytas rakt av mot vetemjöl om du tål det. Även (glutenfritt) havremjöl blir bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *