HemSWEETS Bröd Enklaste bananbrödet

Enklaste bananbrödet

Comments : 1 Posted in : Bröd, Frukost, SMALL on by : Lollo

Det här måste vara det enklaste och bästa bananbrödet! Saftigt och med få ingredienser. Till och med lillan äter det och hon är kräsen vad det gäller bröd. 

Jag testade två varianter. En som långsmala ”pinnar” vilka fungerar bra som brödfingrar och en som små runda bröd. Samma deg, bara olika valmöjligheter. 



Du behöver

2 stora, mogna bananer

2,3 dl havregryn, glutenfria

2, 3 dl havremjöl, glutenfritt

1 tsk bakpulver 

Rosmarin efter smak

3 msk torkad frukt (om man vill ha ett sötare bröd)


Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Mixa sönder bananerna med en handmixer så den blir som en slät ”sås”. 

Blanda ned havregryn, mjöl och bakpulver. Krydda med rosmarin. 

Önskar du ett sötare fruktbröd kan du hacka torkad frukt och blanda ner i smeten. Personligen gillar jag det bättre utan då jag tycker att bananen ger tillräckligt med sötma. 

Forma degen till små bollar eller ca 1 cm höga pinnar. 

Grädda mitt i ugnen – bröden 14 minuter och pinnarna 10 minuter. 

Låt svalna under en handduk. Äts gärna ljumna.

Förvara i frys. 

1 kommentar

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *