HemSMALL Frukost Enkla energibars

Enkla energibars

Posted in : Frukost, Mellanmål, SMALL on by : Lollo

En lite mjuk och naturligt söt mellis med havre, banan och kokos. Barens görs enkelt i en limpform och håller utmärkt i frysen.

Fritt från gluten, ägg, soja, mjölk, nötter och mandel. 

Du behöver

ca 1,5 dl havregryn, glutenfria 

1 mogen banan

ca 0,5 dl kokos

1 krm vaniljpulver  

1 krm kanel

1 krm kardemumma

1 krm ingefära


Gör så här

Mosa bananen och häll i havregryn och kokos. Blanda till en smet. Exakt hur mkt gryn som behövs är svårt att säga då det beror på hur stor bananen är. Smeten ska kännas ungefär som en chokladbollssmet. Krydda med vaniljpulver, kanel, ingefära och kardemumma. Blanda allt ordentligt. 

Klä en limpform med lite bakplåtspapper och häll i smeten. Tryck ut den så den blir 0,5-1 cm tjock. 

Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 10-15 minuter beroende på tjocklek. 

Låt svalna och skär i bars.

Förvaras i kyl i två dagar. I rumstemperatur håller de en dag. Fungerar utmärkt att frysa. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *