7 januari, 2018
Enkel chokladfudge med rosépeppar

Med kondenserad mjölk och mörk choklad kan du göra en riktig kraftig och god chokladfudge. Jag använde choklad på 70 procent, men önskar du en mildare och lite mjukare smak går det bra med 50 procent också.
Det blir ganska mycket av en sats så jag frös in stora delar och plockade fram när jag blev sugen.
Personligen är jag väldigt förtjust i kombinationen rosépeppar och mörk choklad. Så jag varierade fudgen med rosépeppar. Tillsätt då pepparn antingen innan fudgen stelnar eller när du ska äta den. Se mer i receptet nedan.
Utan gluten, ägg, nötter och mandel ?
.
Du behöver
400 g mörk choklad
25 g smör
1 burk kondenserad mjölk
Rosépeppar (frivilligt)
.
Gör så här
Lägg bakplåtspapper i en liten form på ca 20 x 20 cm.
Om du önskar ha på rosépeppar direkt när du gör fudgen – mortla i så fall önskad mängd.
Smält chokladen och smöret över ett vattenbad.
Häll i den kondenserade mjölken och rör om tills det är ordentligt blandat.
Häll upp fudgen i formen och strö nu över pepparn om du vill. Låt stelna i kylen i ungefär en timme och skär sedan upp fudgen i fyrkanter.
Den går jättebra att frysa i bitar ?
När du tinar fudgen – lägg den på ett fat och låt tina i rumstemperatur. Ytan blir lite fuktig under tiden som den tinar och då kan du passa på att doppa bitar i mortlad rosépeppar. Blir sååå gott!