HemSWEETS Chokladpaj

Chokladpaj

Posted in : SWEETS, Tårtor on by : Lollo

Med bara fyra ingredienser och utan ugn kan du superenkelt fixa en chokladpaj! Perfekt en lat sommardag på landet 😊

Ikväll garnerade jag pajerna med lite spritsad grädde, färska hallon, silverglitter och polkagrisar respektive strösselkulor.

Den stora tårtan har en botten av havrekakor och den lilla en utan havre.

Utan gluten, ägg, nötter och mandel 👍

Det lilla hjärtan har toppats med färska hallon, strösselkulor, lite spritsad grädde och silverglitter.

Den stora chokladpajen är toppad med krossade polkagrisar, polkagrisskruvar, färska hallon, lite spritsad grädde och silverglitter. Mintsmaken gav en fin brytning mot den mörka chokladen.

Du behöver

Botten

150 g chokladkex/kakor*

50 g smör

Fyllning

300 g choklad (Jag hade 44 %)

2 dl vispgrädde

.

Gör så här

Om du vill att botten ska gå upp på kanterna behöver du en lite mindre form. Annars dubbla bara satsen för botten.Krossa kakorna och blanda dem med det rumsvarma smöret till en smulig deg. Tryck ut den i en form. Låt stelna i frysen medan du gör fyllningen.

Bryt eller hacka chokladen i mindre bitar.

Värm grädden i en kastrull. Den behöver inte börja koka eller sjuda, men ska bli ordentligt varm.

Ta bort kastrullen från plattan och lägg ner chokladen. Låt den smälta en liten stund och rör sedan om så att allt smälter ihop till en tjock sås.

Ta fram formen med botten och fyll med chokladsåsen. Ställ in pajen i kylen och låt stelna minst två timmar.

Garnera som du önskar och servera.

Jag serverade lite vispad grädde, färska hallon och krossade polkagrisar som tillbehör.

* Jag använde Finax havrecookies choklad respektive Sondey Cocoa cookies (Kan innehålla spår av nötter, men har funkat bra hos oss. Finns på Lidl.)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *