17 juni, 2016
Chokladbollar

Härom kvällen bakade vi chokladbollar. Så gott och enkelt att göra tillsammans. Blev riktigt fina dessutom ?
Fritt från gluten, ägg, nötter och mandel. Lätta göra mjölkfria.
Du behöver
100 g smör*
1 msk kakao
4 msk socker
3 dl havregryn, glutenfria
1-2 msk starkt kaffe
*Mjölkfritt: byt till mjölkfritt margarin
Gör så här
Mjuka smöret genom att värma det några sekunder i micron eller låt det ligga framme en stund.
Rör ihop smör, socker och kakao. Blanda ner havregryn och tillsätt kaffet. Hur mycket kaffe du ska ta beror på hur mycket smak du vill ha. Det går så klart också att utesluta kaffet och ersätta med vatten/mjölk/grädde istället och 1 tsk vaniljpulver.
Låt smeten stelna lite i kylen så att den blir lättarbetad.
Rulla bollar och rulla dem i pärlsocker, strössel eller kokosflingor.