23 december, 2017
Choklad med polkagris

Jaha. Inte räckte det godiset till julafton inte ? Tur att man kan göra fler!
Fina små praliner som ser avancerade ut men är superenkla att göra. Mörk och vit choklad i lager och täckta med krossade polkagrisar.
Utan gluten, ägg, nötter och mandel ?
Du behöver
Mörk choklad*
Vit choklad*
Polkagrisar att krossa
Pralin- eller isbitsform
.
Gör så här
Krossa polkagrisarna och strö ut dem i botten av formarna.
Smält vit choklad och häll i formarna. Dunka formen lite lätt i diskbänken så att eventuella luftbubblorna försvinner. Låt svalna i kylen.
Smält mörk choklad och häll i formarna. Dunka bort eventuella luftbubblor. Låt stelna helt i kylen. Ta försiktigt loss godbitarna och förvara lite kyligt.
* Välj sorter som du tål.