HemSMALL Cheesecake med mangotäcke, osötad

Cheesecake med mangotäcke, osötad

Posted in : SMALL, Sockerfria godsaker, Tårtor on by : Lollo Taggar:, , ,

Cheesecakes är en personlig favorit. De är lättgjorda och blir alltid så goda 😊 Ikväll blev det en sockerfri variant täckt med mangopuré.

Fritt från gluten, ägg, nötter och mandel. 

Receptet är för en liten tårta, 12 cm i diameter.


Du behöver 

Botten

1,5 dl smulor av krossade sockerfria kex…

… eller glutenfria kaksmulor

25 g smör, rumsvarmt


Smeten

175 g Phiadelphiaost

1 dl turkisk yoghurt

1 tsk vaniljpulver

(Honung om du önskar)


Garnering

Mangopuré

Blåbär


Gör så här

Om du använder kex (exempelvis har Hipp sockerfria kex för den som äter gluten) lägger du dem i en påse och kavlar sönder dem. Blanda sedan ned smöret. Tryck ut degen i botten på en tårtform med löstagbar botten, 12 cm i diameter. Sätt en bit bakplåtspapper runt insidan av formen så är det enklare att få ur tårtan fin.  

Vispa ihop Phiadelphiaost och vanilj med elvisp. 

Blanda ihop ostsmeten med yoghurten och fyll formen för kakan. Tryck ut smeten och jämna till kanterna. 

Låt vila och stelna i kylen i minst en timme. Blev smeten lös kan du ställa den i frysen en timme istället. 

Jag använde en barnmatsburk med mangopuré, men du kan även göra egen puré av färsk eller fryst mango om du vill. 

Garnera med till exempel färska blåbär.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *