10 april, 2017
Cheesecake med mangotäcke, osötad

Cheesecakes är en personlig favorit. De är lättgjorda och blir alltid så goda ? Ikväll blev det en sockerfri variant täckt med mangopuré.
Fritt från gluten, ägg, nötter och mandel.
Receptet är för en liten tårta, 12 cm i diameter.
Du behöver
Botten
1,5 dl smulor av krossade sockerfria kex…
… eller glutenfria kaksmulor
25 g smör, rumsvarmt
Smeten
175 g Phiadelphiaost
1 dl turkisk yoghurt
1 tsk vaniljpulver
(Honung om du önskar)
Garnering
Mangopuré
Blåbär
Gör så här
Om du använder kex (exempelvis har Hipp sockerfria kex för den som äter gluten) lägger du dem i en påse och kavlar sönder dem. Blanda sedan ned smöret. Tryck ut degen i botten på en tårtform med löstagbar botten, 12 cm i diameter. Sätt en bit bakplåtspapper runt insidan av formen så är det enklare att få ur tårtan fin.
Vispa ihop Phiadelphiaost och vanilj med elvisp.
Blanda ihop ostsmeten med yoghurten och fyll formen för kakan. Tryck ut smeten och jämna till kanterna.
Låt vila och stelna i kylen i minst en timme. Blev smeten lös kan du ställa den i frysen en timme istället.
Jag använde en barnmatsburk med mangopuré, men du kan även göra egen puré av färsk eller fryst mango om du vill.
Garnera med till exempel färska blåbär.