Cakepops

Posted in : Småkakor, SWEETS on by : Lollo Taggar:,

De här cakepopsen är upphottade chokladbollar. Doppade i mörk choklad och pyntade med krossade polkagrisar. En klar vinnare på barnkalaset! 

Fritt från gluten, ägg, soja, nötter och mandel. Lätta att även göra mjölkfria.

 

Du behöver

100 g smör*

1 msk kakao

4 msk socker

3 dl havregryn, glutenfria

1-2 msk starkt kaffe 

100 g mörk choklad*

Pinnar för klubbor 

Några skruvar polkagrisar (valfritt)

*Mjölkfritt: byt till mjölkfritt margarin och använd mjölkfri choklad (gärna Malmö chokladfabriks ❤️)


Gör så här

Mjuka smöret genom att värma det några sekunder i micron eller låt det ligga framme en stund. 

Rör ihop smör, socker och kakao. Blanda ner havregryn och tillsätt kaffet. Hur mycket kaffe du ska ta beror på hur mycket smak du vill ha. Det går så klart också att utesluta kaffet och ersätta med vatten/mjölk/grädde istället och 1 tsk vaniljpulver. 

Låt smeten stelna lite i kylen så att den blir lättarbetad. 

Rulla bollar och lägg dem på en tallrik klädd med aluminiumfolie. Ställ in dem i frysen nån timme så de blir hårda. 

Smält choklad av bra kvalté i ett tåligt glas i ett vattenbad. Jag använder helst mjölkfri choklad från Malmö chokladfabrik. Deras choklad är ekologisk, garanterat ren från det mesta, ljuvligt god och bra att jobba med. 

När bollarna blivit hårda sticker du i en liten pinne och doppar dem därefter i chokladen. Låt rinna av lite innan du vänder den upprätt och strör över lite finkrossad polkagris eller valfritt strössel. 

Ställ med klubban i ett glas eller en inslagen bit oasis från blomsteraffären.

Förvara dem i kylen tills de ska avnjutas. 

Choklad från Malmö chokladfabrik hittar du på Kahls butiker, Ica Maxi och Citygross (då under namnet/märket Favorit). 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *